TrustBuddy

Firmaet TrustBuddy er Nordens største P2P (Person til Person) långiver og formidler långivning mellem privatpersoner. Systemet fungerer således at en række privatpersoner skyder penge ind i TrustBuddy (sætter penge i banken). For dette får de en forrentning. TrustBuddy låner så disse penge ud til andre privatpersoner og tager sig at kreditvurdering og formidling af disse lån.

Der er tale om mindre beløb og relativt kort løbetid. De bevæger sig i det segment, der hedder microlån og firmaet TrustBuddy er startet i Sverige i 2009.

Ansøgning sker online og svaret på låneansøgningen kommer indenfor 15 min – 1 time. TrustBuddy tilbyder, at betaler man tilbage indenfor 14 dage er lånet gratis. Der foretages kreditcheck af låntagere og pengene overføres til kundens bankkonto typisk dagen efter.

Fakta om TrustBuddy:
Rentesats: 12,2 % pr. md.
Lånebeløb: 500 til 5.000 kr.
Løbetid: 30 dage mulighed for forlængelse
ÅOP: ca. 120 – 738 % pr. år.
Gebyr: 135 – 370 kr i stiftelsesprovision
Dertil kommer forlængelsesgebyr udover de 30 dage

Det er umiddelbart en smart og ny indpakning man ser hos TrustBuddy. Der er ikke principiel forskel på det TrustBuddy og banken gør. Hos banken låner man også penge ud som andre kunder har skudt ind. Hos TrustBuddy er renten og især provisionen på de mindre lån høj. Lånene kan forlænges udover de første 30 dage, dette kan ske op til 5 gange. Her betales et forlængelsesgebyr, der umiddelbart ser stort ud.

TrustBuddy’s produkt og webside virker umiddelbart appetitlig og moderne med brug af Facebook og tale om microlån.

5 thoughts on “TrustBuddy”

Leave a Comment